Landmand ændrer funktionaliteten på Commoditrader


”Hvordan ved jeg at dem jeg normalt handler med, og som jeg har et godt og professionelt forhold til, også kommer med om buddet når jeg handler igennem Commoditrader?”
-sådan lød spørgsmålet fra en af de større danskejede planteavlere i Europa, da han havde oprettet en profil på Commoditrader. Og netop dér begyndte arbejdet med at finde en løsning hvor platformen både kan bruges til at finde priser i markedet som hidtil, hvor køber og sælger kan gøre sig synlige for andre handlende via platformen, samt på en nem og effektiv måde at kunne dykke ned i markedet for at finde den bedste køber eller sælger, lige meget om de er landmænd, grovvareselskaber, møller eller handelshuse, og om de har stillet priser på platformen eller ej.

 

”Vi har sammen med Hans Damgaard Poulsen fra JD Agro Cocora farmen i Rumænien udviklet og tilføjet en ny og helt central funktionalitet på platformen, som gør det muligt for landmanden at opsøge den bedste pris i markedet. Man vil nu kunne tilbyde sit korn til omkringliggende svineproducenter, grovvareselskaber eller handelshuse, da man nu kan se alle brugere på platformen, lige meget om de har annoncer på platformen eller ej, og man vil derfor for alvor vil kunne dykke ned i hvem som man er interesseret i at handle med, og sende en forespørgsel om en pris direkte til modparten.” Siger Ida Boesen, en af stifterne af Commoditrader. Hun tilføjer desuden at ambitionen med Commoditrader er at skabe bedre markedsindsigt og markedsadgang, hvorfor det har en reel værdi for den enkelte at få flere bud – også når brugeren ikke nødvendigvis er i markedet for at handle.

Hun uddyber ”Den konkrete indsigt man får når man modtager bud fra andre handlende, er værdifuld. Man kan jo også bruge denne indsigt til at forhandle samme pris som man ser et andet sted i markedet, med ens foretrukne modpart – det vigtigste er at have noget at vægte priserne ud fra, og det fås ikke mere konkret end når man får så mange som muligt med om buddet” 

”Jeg har nu muligheden for at udvælge hvem jeg ønsker bud fra når jeg står og vil handle, og i stedet for at ligge og ringe rundt hele dagen, kan jeg nu dele min annonce med specifikke købere, og bede dem stille deres pris inden udgangen af dagen. Til sidst kan jeg så vurdere hvem jeg vil fortsætte forhandlingerne med ud fra de inputs jeg har fået – det vil spare mig for en masse tid, og gøre at jeg sikrer mig at jeg får fat i hele markedet, og derved den bedste pris og de bedste vilkår.” udtaler Hans Damgaard Poulsen fra JD Agro Cocora i Rumænien, som til daglig driver 14.000 hektar.