Kim Kjær Knudsen: Viitorul agriculturii este digital

Kim Kjær Knuden nu este timid să se pună în prim-plan in mass-media și să susțină agricultura. Dar, de asemenea, îi place să combată gândirea convențională și metodele învechite în industrie, considerand că este important să continuăm să dezbatem modul în care ar trebui să evolueze agricultura.

“Viitorul agriculturii este digital, nu mă îndoiesc de asta. Întrebarea este dacă noi în agricultură suntem pregătiți să mergem înainte cu dezvoltarea “, spune Kim Kjær Knudsen.

El însuși a investit milioane de corane daneze în tehnologie nouă în fermele sale, iar acum investește în digitizarea comerțului.

“Avem o filozofie de a fi un lider în soluțiile tehnologice moderne. Și nu contează dacă se referă la hrănirea în grajduri sau la comerțul în piață “, spune Kim Kjær Knudsen.

Viitorul agriculturii este digital

Kim Kjær Knudsen a condus din 2008 producția de porci la Allindemaglegaard împreună cu fratele și tatăl său. O producție cu 2.700 de lacuri, 100.000 de porci și 9 milioane de kilograme de carne de porc pe an, de 1100 de hectare și cu 50 de angajați în Danemarca. O dimensiune care în timp a necesitat noi metode și soluții eficiente. Unele soluții includ grajduri moderne cu tehnologie de mediu care reduc nocivitățile mirosului, patru roboți de spălare, hrănirea controlată de calculator, controlul GPS al tractoarelor și înregistrarea automată și digitală a tuturor datelor în ambele domenii și grajduri.

În același fel, el dorește cu piața digitală Commoditrader să creeze un nou mod de a acționa în agricultură. Prin urmare, el a ales de asemenea să investească în platformă:

“De 10 ani am discutat modul nostru de a acționa. În loc să ne plângem de situație, noi preferăm sa acționăm. ”

Kim numește Commoditrader o unealtă, prin care toate părțile din agricultură trebuie să beneficieze – atât fermierii mari, cât și cei mici, precum și furnizorii.