Compania Makon Quantum are o experiență de 20 de ani pe piața din Romania, iar de 7 ani este implicată în domeniul agro. În toți acești ani a acumulat o experiență extensivă din colaborările cu diferite firme experimentate din domeniu, cu traderi internaționali și cu furnizori mici, medii și mari, în achiziții, vânzări și alte prestări de servicii agro. “Suntem trader de cereale la nivelul întregii țări, însă businessul principal este orientat în Transilvania și Vestul țării – Banat, iar activitatea noastră se întinde pe plan intern și internațional”, spune Constantin Lucian, CEO al Makon Quantum.

“Încrederea e de mare importanță”

Înainte de a colabora cu Commoditrader, Makon Quantum își găsea atât furnizorii cât și clienții printr-o abordare directă, venită din recomandări și prospectare. Provocările într-o astfel de abordare erau legate de “relaționarea interumană bazată pe încredere, recomandări și experiența în domeniu. Această abordare necesita timp îndelungat și efort important pe partea de resurse umane”.

Reprezentanții Makon Quantum se pregăteau să listeze compania pe bursă, abordând pe internet bursele de mărfuri și cereale. În căutările lor, au găsit platforma Commoditrader, iar ideea de un marketplace online agro le-a surâs: “Suntem deschiși la soluțiile noi”. 

Comparativ cu metodele de trading folosite anterior, CEO-ul companiei spune că platforma este necesară și că reprezintă un pas înainte. “Pe piața din România e încă mult de lucru cu mentalitatea de a face comerț în acest fel. Chiar și furnizorii mai mari sau medii preferă să păstreze un format tradițional de lucru, prin recomandare, chiar dacă le sunt cunoscute și modalitățile noi: o piață liberă facilitată de o platformă online de tranzacționare. Este nevoie de educație.”

“Platforma este ușor de utilizat, e bine conturată”

Echipa Commoditrader le-a fost aproape reprezentanților de la Makon Quantum în utilizarea platformei, oferindu-le asistență oricând a fost nevoie. “Au fost foarte deschiși când am avut întrebări sau nelămuriri, ne-au oferit tot sprijinul, ne-au ajutat chiar și să ducem la bun sfârșit tranzacții pe platformă. Este ușor de utilizat, e bine conturată. Poate pentru cineva nefamiliarizat cu instrumentele online, nu ar fi fost foarte ușor – este nevoie de sprijin și educație. Am recomandat platforma Commoditrader și partenerilor noștri, iar aceștia și-au făcut deja conturi de utilizator.” 

Constantin Lucian, CEO al Makon Quantum menționează: “Ne bucurăm că a apărut și în piața din România o astfel de platformă, noi am utilizat-o, am făcut tranzacții în cadrul ei și o considerăm de bun augur pentru jucătorii din domeniul agro. Toți jucătorii implicați – furnizori, cumpărători, pot găsi în platformă informații care să-i ajute în activitatea lor.”